Sisi

Het leven van Elisabeth aan het hof in Sisi

NPO 2 - zaterdag 1 januari om 21:49

© https://presse.orf.at
Elisabeth moet in deze aflevering van Sisi erg wennen aan haar nieuwe leven aan het hof. Er zijn veel regels, haar kersverse echtgenoot is niet de makkelijkste, en het kost Sisi grote moeite om de leden van de hofhouding voor zich te winnen.

De Zwitsers-Amerikaanse actrice Dominique Devenport speelt keizerin Elisabeth van Oostenrijk in de miniserie Sisi. In die rol wordt ze onvermijdelijk vergeleken met Romy Schneider, die het iconische personage vertolkte in de Sissi-films uit de jaren 50.

Dominique Devenport

Toch koos Devenport ervoor om die klassiekers niet te bekijken. “Ik denk dat het belangrijk is om het verhaal opnieuw te laten zien op een moderne manier”, vertelt ze over haar voorbereiding op de rol. “We laten een echt mens zien. Iemand die ongelooflijk jong was toen ze in een wereld vol regels werd geduwd, waar niemand maalde om wat zij nodig had.”

Sisi

In de tweede aflevering kost het Sisi grote moeite om de goedkeuring van haar man Frans Jozef (Jannik Schümann) en de harten van de hofhouding te winnen.

Meer over