Skyfire

Jason Isaacs brengt een heel eiland vol toeristen in gevaar in Skyfire

RTL 7 - vrijdag 7 oktober om 22:39

© ines.r.correia@nos.pt
In Skyfire voorspelt een geoloog dat de vulkaan op een paradijselijke vakantiebestemming op uitbarsten staat. Alleen worden haar waarschuwingen genegeerd.

Een borrelende vulkaan als grote toeristenattractie op een afgelegen eiland. Wat kan er misgaan?

Skyfire

In eerste instantie lijkt het de hebzuchtige zakenman Jack Harris (Jason Isaacs) in Skyfire gelukt om van het eiland Tianhuo een paradijselijke vakantiebestemming te maken. De fotogenieke vulkaan ziet er spectaculair uit en trekt veel bezoekers.

Als geoloog Meng Li (Hannah Quinlivan) een geniaal systeem ontwikkeld dat heel precies vulkaanuitbarstingen kan voorspellen, blijkt dat de mensen op het eiland in groot gevaar zijn.

Iedereen moet geëvacueerd worden, alleen willen Jack en de overheid niet naar haar luisteren. Kan ze iedereen nog redden voordat het te laat is?

Jason Isaacs

Skyfire is de eerste grote Chinese rampenfilm. De film had een internationale crew, met wel zeventien verschillende nationaliteiten.
Hoofdrolspelers Hannah Quinlivan en Jason Isaacs zijn respectievelijk Taiwanees en Brits. Het was aan de Britse regisseur Simon West om het geheel te leiden.

Hij vertelde dat in China niet graag de term ‘rampenfilm’ gebruikt wordt. Men noemt het liever 'reddingsfilms' om te focussen op het levensreddende element in de films.

Meer over