Skyscraper

Dwayne Johnson en de brandende Skyscraper

Veronica - woensdag 7 december om 20:29

© Universal
Ben je filmregisseur en heb je iemand nodig die de wereld/een grote groep mensen/zijn gezin of een combinatie van die drie moet redden? Dan is Dwayne 'The Rock' Johnson je man!

Het kan verkeren. Ooit werkte Will Sawyer (Will Johnson) bij de FBI. Hij was lid van een eliteteam dat gijzelaars bevrijdde.

Skyscraper

Tegenwoordig doet Sawyer heel ander werk: hij houdt zich bezig met de veiligheid van wolkenkrabbers.

Hoe het zover gekomen is? Omdat hij na een ongeluk op een missie een kunstbeen heeft, kon Sawyer zijn oude werk niet meer uitoefenen.

In Skyscraper is hij in Hongkong om de beveiliging van een grote nieuwe wolkenkrabber te inspecteren. Net op dat moment breekt er brand uit in het gebouw.

Sawyer moet ervoor zorgen dat iedereen in de wolkenkrabber, zijn vrouw en kind incluis, veilig buiten komen. Maar dat is nog niet alles.

Tussen het mensen redden door moet hij ook nog uitvogelen wie de brand heeft aangestoken en waarom. En dat alles dus met een kunstbeen, ga er maar aanstaan.

Dwayne Johnson

Voor Dwayne Johnson is dit zijn tweede samenwerking met regisseur Rawson Marshall Thurber. In 2016 maakte het duo samen de actiekomedie Central Intelligence.

Thurber maakt met Skyscraper zijn eerste echte actiefilm. Naast Central Intelligence maakte de regisseur ook komedies als Dodgeball: A True Underdog StoryEasy A en We're the Millers.

Van die laatste film staat een vervolg in de planning. Of en wanneer We're the Millers 2 zal verschijnen, is nog niet bekend. 

Meer over