Slecht nieuws op Bonaire in Ik Vertrek

5 september 2018 11:15 | kijktips | Door Irma Tomas

© TROS
In het langverwachte vervolg op de aflevering met Hans en Karin uit Capelle aan den IJssel wordt het stel opnieuw op de proef gesteld. Net nu hun huis af is, krijgen ze slecht nieuws van de autoriteiten van Bonaire.
Ruim anderhalf miljoen mensen keken begin dit jaar naar de aflevering van Ik vertrek waarin Hans en Karin uit Capelle aan den IJssel een midgetgolfbaan op Bonaire zouden openen. Zouden inderdaad, want aan een stuk land en een bouwvergunning had het stel niet gedacht. Aan golfballen wel, maar daar hadden ze nog niet veel aan. Het drama was het gesprek van de dag bij menig koffieautomaat. In het langverwachte vervolg zien we hoe het de oud-Capellenaren nu vergaat. Nog niet veel beter, blijkt. Hun zelfgetimmerde huis staat op een erfgrens en moet drie meter opschuiven. De keuze tussen afbreken of het hele pand met een hijskraan verzetten lijkt een onmogelijke. Weten Hans en Karin hun positieve instelling na al die tegenslag nog vast te houden?

Helpen

Ruim dertien jaar na de eerste aflevering van Ik vertrek is het programma nog altijd mateloos populair. Zelfs de herhalingen halen goede kijkcijfers. Toch hebben veel kijkers na al die tijd wel een paar vragen. Of de makers soms ingrijpen als alles mis dreigt te gaan, bijvoorbeeld. Op de website schrijven ze: "Wij volgen van een afstand wat er gebeurt, en grijpen zo min mogelijk in. Of zoals dat in filmtermen zo mooi heet: wij zijn ‘the fly on the wall’. Daarbij kunnen we best goed filmen en vragen stellen, maar hebben we weinig ervaring met verbouwen en spreken we ook geen Frans (of Spaans of Duits)."

Meer over