Sleepless in Seattle

Meg Ryan heeft in Sleepless in Seattle een langeafstandsrelatie

NET 5 - donderdag 14 juli om 23:00

© TriStar Pictures
Wat als je verliefd wordt op iemand die ver weg woont? Het overkomt Meg Ryan in Sleepless in Seattle.

Na de dood van zijn vrouw Maggie verhuist Sam (Tom Hanks) met zijn zoontje Jonah van Chicago naar Seattle.

Sleepless in Seattle

Die vlucht naar de andere kant van het land is voor Sam ook figuurlijk een vlucht. In Chicago zijn te veel plekken die hem aan Maggie doen denken en die herinneringen doen te veel pijn.

Maar ook in Seattle kan weduwnaar Sam zijn Maggie niet vergeten. Anderhalf jaar later lijdt hij nog steeds aan slapeloosheid.

Jonah (Ross Malinger) wil zijn vader graag helpen. Hij haalt Sam over om zijn verhaal te doen in een radioprogramma.

In Baltimore, luistert Annie (Meg Ryan) naar de radio. Als ze Sams verhaal hoort, wordt ze op slag verliefd op deze verdrietige, zachtaardige man.

Maar ja: hij woont in Seattle, helemaal aan de andere kant van het land. Bovendien is Annie al verloofd.

Komen Annie en Sam bij elkaar? En lukt het hen de ruim vierduizend kilometer tussen hun woonplaatsen te overbruggen? Je ziet het in Sleepless in Seattle.

Meg Ryan

Hoewel Meg Ryan en Tom Hanks de hoofdrollen spelen in Sleepless in Seattle zijn ze nauwelijks samen in beeld. De scènes waarin de twee samen spelen, duren alles bij elkaar zo'n twee minuten.

Het had niet veel gescheeld of Meg Ryan had de rol van Annie helemaal niet gekregen. Pas nadat onder andere Julia Roberts, Kim Basinger en Michelle Pfeiffer de rol weigerden, kwam regisseur Nora Ephron bij Ryan uit.

Meer over