Sleepy Hollow

Johnny Depp zoekt een moordenaar in Sleepy Hollow

Spike - zaterdag 30 oktober om 20:30

© Turner
Een stadse detective komt in de film Sleepy Hollow naar een plattelandsdorpje om een reeks mysterieuze moorden op te lossen.

Het is 1799 als de New Yorkse rechercheur Ichabod Crane (Johnny Depp) naar het plaatsje Sleepy Hollow komt om een reeks mysterieuze moorden op te lossen.

Sleepy Hollow

Crane staat al met een been in de volgende eeuw. Hij gebruikt moderne wetenschappelijke methodes om misdaden op te lossen.

Ichabod is ervan overtuigd dat er een logische verklaring is voor de moorden, maar daarin staat hij alleen. De dorpelingen denken dat de mythische Hoofdloze Ruiter de gruwelijke onthoofdingen op zijn geweten heeft.

Regisseur Tim Burton kan zijn fantasie volledig kwijt in deze verfilming van het verhaal van Washington Irving. De vormgeving is de grote kracht van Sleepy Hollow.

De beelden van het dorpje zijn bijna sprookjesachtig, gefilmd in een naargeestig en romantisch bos. Burton is spaarzaam met kleuren, wat bijdraagt aan de mysterieuze, gothic-achtige sfeer van deze humorvolle griezelfilm.

Christina Ricci

In Sleepy Hollow speelt Christina Ricci de love interest van Johnny Depp. Hij moest even aan dat idee wennen.

Niet alleen omdat Ricci zeventien jaar jonger is. De twee kennen elkaar al sinds ze nog maar een klein meisje was.

Johnny Depp

In een van de laatste scènes van Sleepy Hollow sleept een paard Ichabod voort. Johnny Depp deed die stunt zelf: hij liet zich door een paard voortslepen.

Dat deed hij niet zonder bescherming. Onder zijn kostuum droeg de acteur kogelvrije kleding.

Toen de opnames voltooid waren, hoorde Depp dat Goldeneye, het paard dat in de film Ichadabods paard Gunpowder speelt, een spuitje zou kregen. Hij wist dat te voorkomen door Goldeneye te adopteren.

Meer over