Slimme dames in Killing Eve

5 december 2018 12:22 | kijktips | Door Televizier

© BE1
De scherpzinnige MI5-ambtenaar Eve ontdekt een verband tussen de moord op een Russische politicus en eerdere moorden. Maar haar baas heeft een hekel aan haar complottheorieën. Zo heeft huurmoordenares Villanelle vrij spel.

Een bloedmooie, wereldwijze huurmoordenares met een onduidelijk verleden. Een verveelde ambtenaar wiens scherpzinnigheid door haar meerderen niet erkend wordt. Om hen draait het in de Britse thriller/spionageserie Killing Eve.

Sandra Oh

Eve doet beveiligingswerk bij de Britse binnenlandse veiligheidsdienst MI5. Als er een Russische politicus op geraffineerde wijze vermoord wordt, moet zij ervoor zorgen dat de enige getuige niets overkomt. Als Eve haar tegen de regels in toch verhoort, legt ze een verband met eerdere moorden. Maar haar baas ergert zich dood aan haar complottheorieën. Intussen bereidt Villanelle haar volgende moord voor. De achtdelige serie kreeg lovende kritieken voor het vernieuwende plot en de meeslepende acteerprestaties van hoofdrolspeelsters Sandra Oh en Jodie Comer.

Meer over