Slumdog Millionaire

Het leven in de sloppenwijken van Mumbai in Slumdog Millionaire

NPO 3 - zaterdag 5 februari om 23:04

© http://serwis.polsat.com.pl/

Slumdog Millionaire is een Britse film uit 2008, gebaseerd op de roman Q and A van de Indiase schrijver Vikas Swarup. Regisseur Danny Boyle vertelt dit sprookje in de sloppenwijken van Mumbai zo realistisch mogelijk en dat levert een fascinerend en meeslepend verhaal op.

Jamal Malik (Dev Patel), een 'chai wallah' (theejongen) in een callcenter, doet mee aan de Indiase versie van de quiz Who Wants to Be a Millionaire. Tot verbijstering van de neerbuigende quizmaster beantwoordt hij elke vraag goed.

Maar lang kan Jamal niet genieten van zijn overwinning, want hij wordt beschuldigd van valsspelen. De politie krijgt de opdracht de waarheid uit hem te martelen. Terwijl Jamal uitlegt dat hij zoveel kennis heeft opgedaan in de school van het leven, flashbacken wij door zijn verleden in de sloppen van Mumbai.

Slumdog Millionaire 

Deze Britse film uit 2008 is gebaseerd op de roman Q and A van de Indiase schrijver Vikas Swarup. Regisseur Danny Boyle vertelt dit sprookje in de sloppenwijken van Mumbai zo realistisch mogelijk en dat levert een fascinerend en meeslepend verhaal op.

De ellende en het drama vormen een mooi contrast met de Bollywood romantiek, muziek en dans. Daarbij leveren de Bollywood-acteurs indrukwekkend werk, met name de valse quizmaster Anil Kapoor en de Brits-Indiase debutant Dev Patel. Een absolute 'must see'.

Meer over