Snackmasters

Topchefs ontdekken het geheim van de kaassoufflé

RTL 4 - woensdag 12 januari om 20:30

© RTL
Topchefs Onno Kokmeijer en Schilo van Coevorden gaan nu eens niet aan de slag met ingewikkelde liflafjes, maar maken een doodgewone kaassoufflé in het tweede seizoen van Snackmasters. Al snel blijkt dat dat moeilijker is dan het lijkt.

Hoe je een kaassoufflé maakt? De doorsnee Nederlander opent het pak, doet hem in goed heet frituurvet en haalt hem er na een paar minuten weer uit. Daarna is het alleen nog een kwestie van de mond niet al te erg branden.

Snackmasters

In Snackmasters gaan chef-koks Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Blue en Schilo van Coevorden van restaurant Taiko een paar stappen verder. Met chirurgische precisie ontleden ze een kaassoufflé om hem daarna tot in de finesses na te maken. Nog geen simpel klusje, want welke kaas moeten ze gebruiken voor de vulling? En hoe zorgen ze ervoor dat hun product ook zo'n mooi gouden korstje krijgt?

De kaassoufflé is overigens een typisch Nederlandse snack. De Haastrechtse snackbareigenaar Hans van Bemmel verzon het frituurhapje in 1969.

Meer over