Snatch

Brad Pitt bokst, Jason Statham scharrelt en Benicio Del Toro steelt diamanten

Spike - vrijdag 27 augustus om 20:30

© https://tsrpresse.tsr.ch
Illegale bokswedstrijden, daar kun je prima geld aan verdienen. Tenminste, als de bokser die je inhuurt begrijpt dat het de bedoeling is dat hij verliest.

Scharrelaar Turkish (Jason Statham) en zijn maatje Tommy (Stephen Graham) proberen geld te verdienen met illegale bokswedstrijden. Dat gaat ze best aardig af, tot de Ierse zigeuner Mickey hun beste prijsvechter compleet aan gort slaat.

Snatch

Lastig, want Turkish en Tommy hebben de gevaarlijke crimineel Brick Top een gevecht beloofd. En als Brick Top niet krijgt wat hij wil, pakt dat meestal niet al te best uit.

De  kruimeldieven weten wat hen te doen staat: de onverstaanbare en onverslaanbare Mickey (Brad Pitt) moet de ring in. En hij moet verliezen, want dat is de afspraak die ze met Brick Top hebben.

Alleen is Mickey in de misdaadkomedie Snatch helemaal niet van plan om zich neer te laten meppen.

Brad Pitt

Dat is maar een van de vele verhaallijnen in de loeidrukke misdaadkomedie Snatch, de tweede film van Lock, Stock and Two Smoking Barrels-regisseur Guy Ritchie.

Naast de bokswedstrijden van Mickey is er ook een verhaallijn rond Franky Four Fingers (Benicio Del Toro). Deze crimineel krijgt de halve Londense onderwereld achter zich aan als hij een waardevolle diamant jat.

Door het succes van zijn debuut kon Guy Ritchie voor zijn tweede film een aantal grote namen krijgen. Jason Statham en ex-profvoetballer Vinnie Jones waren ook al in Lock Stock te zien. Zij hebben hun filmcarrière grotendeels aan Ritchie te danken.

Brad Pitt en Benicio Del Toro speelden mee in Snatch omdat ze Lock Stock zo tof vonden. Speciaal voor Ritchie werkten ze voor een lager tarief dan normaal.

Meer over