Sniper 2

Tom Berenger schiet met scherp in actiefilm Sniper 2

RTL 7 - vrijdag 10 november om 23:55

© Columbia Tristar
In dit vervolg op Sniper is Tom Berenger terug als CIA-scherpschutter.

Na de gebeurtenissen in Sniper is scherpschutter Thomas Beckett met pensioen gegaan. In dit vervolg klopt de CIA weer bij hem aan voor nog een laatste missie.

Tom Berenger

Beckett (Tom Berenger) moet in Sniper 2 naar de Balkan. Daar moet hij Mile Valstoria uitschakelen. De CIA houdt deze Servische generaal verantwoordelijk voor etnische zuiveringen in de regio. Voordat hij met zijn actie de Balkan nog verder destabiliseert, moet Beckett hem stoppen.

Hij hoeft die klus niet in zijn eentje te klaren. De ervaren sluipschutter krijgt hulp van de terdoodveroordeelde militair Jake Cole (Bokeem Woodbine).

Sniper 2

Hoewel Sniper 2 zich afspeelt in door de Balkanoorlog getroffen gebied, vonden de opnames vooral plaats in Hongarije. Dat is in de film ook terug te zien: de auto's hebben Hongaarse kentekens, de straatnaambordjes zijn Hongaars en sommige personages spreken Hongaars.

Daar waren veel Hongaren niet blij mee: door Sniper 2 werd hun land ineens geassocieerd met de Balkanoorlog, terwijl het helemaal niets met die oorlog te maken heeft gehad.

Meer over