Solace

Paranormaal begaafde Anthony Hopkins moet een seriemoordenaar opsporen in Solace

Viaplay TV - dinsdag 23 januari om 22:52

© Plurimedia
FBI-agenten onderzoeken een serie moorden. Omdat de dader geen sporen achterlaat en er nooit getuigen zijn, vragen ze een helderziende om hulp.

FBI-agenten Joe Merriwether (Jeffrey Dean Morgan) en Katherine Cowles (Abbie Cornish) onderzoeken een reeks moorden. Alle slachtoffers zijn overleden aan een steek in hun achterhoofd.

Solace

Ze hebben alleen geen goede aanknopingspunten. Ze vinden geen sporen en getuigen zijn er ook al niet. Daarom besluit Merriwether in Solace de hulp van zijn vriend John Clancy (Anthony Hopkins) te vragen.

Hij is een paranormaal begaafde psycholoog. In eerste instantie ziet Clancy het niet zitten om betrokken te raken bij de zaak.

Dat verandert als Cowles ontmoet. Hij krijgt een visioen over haar toekomst en besluit te helpen.

Cowles is zelf sceptisch over Clancy. Toch proberen ze samen de seriemoordenaar te vinden.

Se7en

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat deze film een vervolg zou worden op David Finchers Se7en. De film zou Ei8ht gaan heten.

De hoofdpersoon zou rechercheur William Somerset (Morgan Freeman) uit Se7en zijn, die paranormale krachten had ontwikkeld. Alleen vond Fincher het idee maar niks, dus ging dat idee de prullenbak in en werd er een losstaande film van gemaakt.

Fincher heeft waarschijnlijk de juiste inschatting gemaakt want Solace werd slecht ontvangen door recensenten.

Meer over