Solo: A Star Wars Story

Alden Ehrenreich is een jonge Han Solo in Star Wars

Veronica - zondag 8 mei om 20:00

© https://pressroom.hbo.pl/
Solo: A Star Wars Story laat zien hoe Han Solo – held uit de Star Wars-films – geworden is wie hij is.

In de eerste Star Wars-film uit 1977 is Han Solo een van de hoofdpersonen. Hij is geen prototypische held: Han is een smokkelaar, iemand zonder idealen.

Solo: A Star Wars Story

Over zijn voorgeschiedenis en hoe hij zo geworden is, is maar weinig bekend. Ruim veertig jaar na zijn Star Wars brengt dit sf-avontuur daar verandering in.

Solo: A Star Wars Story laat niet alleen zien hoe een jonge Han Solo (Alden Ehrenreich) zijn thuisplaneet Corellia verlaat. De film vertelt ook hoe hij aan zijn naam komt, waar hij zijn copiloot Chewbacca leert kennen en hoe hij de Millennium Falcon in handen krijgt.

Regisseur Ron Howard (die het stokje overnam van de opgestapte Phil Lord en Christopher Miller) vinkt alle gaten in Hans levensverhaal netjes af. Daardoor doet de film soms aan als een invuloefening, maar dan wel een onderhoudende.

Alden Ehrenreich

Star Wars is niet alleen populair bij het publiek. Acteurs willen maar wat graag een rol in een Star Wars-film.

Dat was bij Solo: A Star Wars Story niet anders. Zo'n drieduizend acteurs deden auditie voor de rol van Han.

Uiteindelijk ging die rol dus naar Alden Ehrenreich. Dat is bijzonder: hij was de allereerste acteur die Phil Lord en Christopher Miller zagen.

Hoe meer mensen ze voor zich kregen, hoe meer ze het idee kregen dat ‘de eerste gast die we zagen het beste was voor de rol’.

Meer over