Sonic the Hedgehog 2

Jim Carrey moet het opnieuw opnemen tegen Dr. Robotnik in Sonic the Hedgehog 2

Paramount - zaterdag 14 oktober om 15:30

© Paramount Pictures
De blauwe race-egel moet het in Sonic the Hedgehog 2 opnieuw opnemen tegen de boosaardige Dr. Robotnik. Die heeft dit keer versterking.

De supersonisch snelle blauwe egel is terug, net als zijn mensenmaatje Tom (James Marsden) e?n de boosaardige Dr. Robotnik (Jim Carrey).

Sonic the Hedgehog 2

Die heeft in Sonic the Hedgehog 2 wederom grootse vernietigingsplannen met behulp van een levensgevaarlijke smaragd. Sonic (stem van Ben Schwartz) doet er alles aan om die uit Dr. Robotniks klauwen te houden. Maar Sonic is eigenlijk nog een speels kind en z’n plannen zijn niet altijd waterdicht.

Gelukkig krijgt hij hulp van een nieuwe sidekick: gele vos Tails (Colleen O'Shaughnessey). Dat is nodig, want Sonic moet het ook opnemen tegen een ijzersterk vriendje van Dr. Robotnik, rode mierenegel Knuckels (stem van Idris Elba).

Wie opgroeide vanaf de jaren 90 kent dit personage natuurlijk van de videocomputergame die in 1991 voor het eerst gespeeld kon worden op de Sega Mega Drive. Deze mix van live-action met computeranimatie zit, net als de filmvoorganger uit 2020, bomvol actie en grappen.

Jim Carrey

Colleen O'Shaughnessey is het enige castlid van Sonic the Hedgehog 2 die zowel in de videogames als in de films te horen is. Dat vond ze een hele eer. Ze was zo enthousiast toen ze Jim Carrey voor het eerst in het echt ontmoette dat ze bijna moest huilen.

Meer over