Jim Carrey tegen de egel in Sonic the Hedgehog

30 september 2022 08:50 | kijktips | Door Judith Regeling

© Paramount Pictures
In Sonic the Hedgehog neemt de bekende egel uit de computerspellen het op tegen de gemene Dr. Robotnik.

Het blauwe, razendsnelle egeltje Sonic dook voor het eerst op in een videogame in 1991. Hij groeide al snel uit tot een icoon: wat Super Mario was voor Nintendo, was Sonic voor concurrent Sega. 

Jim Carrey

Door al dat succes waren er al meteen plannen om een film te maken over de supersnelle egel. Door omstandigheden duurde het echter veel langer dan gepland om die film te maken.

In 2020 was het zover: Sonic the Hedgehog was af. In de film is te zien hoe Sonic moet vluchten van zijn eigen planeet. 

Hij belandt op aarde, waar hij eerst een eenzaam bestaan leidt. En dan gaat het mis.

Als Sonic uit verveling dan maar een potje American football gaat spelen met zichzelf, creëert hij zoveel energie dat hij de boosaardige Dr. Robotnik (Jim Carrey) achter zich aan krijgt. Dit duivelse genie wil experimenteren op Sonic.

Ontsnappen is niet zomaar gedaan, want Robotnik is bijna net zo snel als Sonic zelf. Gelukkig krijgt Sonic hulp van politieman Tom (James Marsden).

Sonic the Hedgehog

Toen de eerste posters van Sonic the Hedgehog online verschenen, maakte dat nogal wat los. Niet iedereen was er blij mee hoe Sonic eruitzag.

Onder de critici zaten een paar grote namen: Naoto Ohshima, die de allereerste Sonic ontwierp, en voormalig Sega-baas Yuji Naka vonden het ontwerp maar niks. In mei 2019 gaf regisseur Jeff Fowler aan dat hij zijn Sonic aan zou passen.

De release van de film schoof daardoor op van eind 2019 naar februari 2020.

Meer over