Sonny Boy

Sergio Hasselbaink en Ricky Koole schitteren in de Nederlandse film Sonny Boy

NPO 3 - zaterdag 18 november om 21:53

© A-film
Hij is jong, student en Surinamer. Zij is veel ouder, weduwe en heeft al vier kinderen. Ondanks alle tegenwerking worden Waldemar en Rika verliefd op elkaar. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit.

In 1928 komt Waldemar vanuit Suriname naar Nederland om te studeren. Met zijn donkere uiterlijk trekt hij meteen veel bekijks. Dat niet iedereen blij is met zijn komst is wel duidelijk uit de scheldwoorden die hij naar zijn hoofd geslingerd krijgt.

Sonny Boy

Daarnaast krijgt Waldemar (Sergio Hasselbaink) in Sonny Boy ook te maken met ingrijpendere vormen van discriminatie. Zo lukt het hem maar niet om woonruimte te vinden. Tot hij eindelijk een plek vindt: hij kan een kamer huren bij hospita Rika van der Lans (Ricky Koole).

Hoewel weduwe en moeder van vier Rika zeventien jaar ouder is dan Waldemar, bloeit er iets mooi op tussen haar en Waldemar. Ze raakt zelfs zwanger van hem. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt riskeren Rika en Waldemar hun leven – en hun relatie – om onderduikers te redden.

Waargebeurd

Sonny Boy is een verfilming van het gelijknamige boek van geschiedkundige Annejet van der Zijl. In dat boek beschrijft zij het waargebeurde verhaal van Rika en Waldemar. Het is een verhaal waarin thema's als liefde, discriminatie, religie, oorlog, heimwee en verraad aan bod komen.

Van Sonny Boy werden meer dan 220.000 exemplaren verkocht. In de bioscoop deed het verhaal het ook goed: ruim 400.000 mensen kochten een kaartje. 

Meer over