Soof 3

Pak de zakdoekjes erbij: RTL4 zendt op kerstavond Soof 3 uit

RTL 4 - zondag 24 december om 22:33

© Netflix
Net nu Soof haar chaotische leven helemaal op de rit heeft, kondigt een nieuw probleem zich in Soof 3 aan.

Na de eerste twee Soof-films en de serie Soof: Een Nieuw Begin maken regisseur Anne de Clerq en hoofdrolspeelster Lies Visschedijk met Soof 3 het laatste hoofdstuk in de verhalen over cateraar Soof.

Soof 3

Haar kinderen zijn inmiddels zelfstandig en met haar ex Kasper (Fedja van Huêt) heeft ze een aardige omgangsvorm gevonden. Ondertussen krijgt De kooksoof goede recensies. Kortom: het gaat haar voor de wind. Maar dan ontdekt ze een knobbeltje in haar borst. Het zal toch niet?

Deze derde film is als een warm bad. Alle personages zijn door de jaren heen zo uitgediept dat ze aanvoelen als oude bekenden, de acteurs zijn helemaal thuis in hun rollen. Door de serieuzere toon van dit slotdeel voegen De Clerq (die meeschreef aan het scenario) en haar cast een nieuwe, diepere laag aan de wereld van Soof toe. Dat maakt Soof 3 tot een bitterzoet, waardig afscheid.

Goed bezocht

Met bijna een half miljoen verkochte kaartjes was Soof 3 de best bezochte Nederlandse film van 2022 in de bioscopen. Daarmee hield hij twee andere vervolgfilms achter zich: Bon Bini Holland 3 en Costa!!

Meer over