Sorry voor de tieten

Stella Bergsma onderzoekt taboe in Sorry voor de Tieten

NET 5 - woensdag 23 maart om 20:30

© TalpaTV

Borsten hoorden er vroeger bij. Ze konden rekenen op liefde, lust en vrolijkheid. Waarom is dat nu zo anders? Stella Bergsma zoekt dat uit in de NET5-special Sorry voor de Tieten.

De opiniemaakster snapt er namelijk zelf helemaal niets meer van: "Wat hebben onze borsten de mensheid ooit misdaan? Te klein, te groot, te scheef, te bloot, je weet nooit wie je nu weer met je borsten voor het hoofd stoot." 

Sorry voor de Tieten

In de NET5-special Sorry voor de Tieten is de schrijfster er dan ook op gebrand om uit te zoeken waar dit vandaan komt. In haar zoektocht gaat ze langs bij mensen die een hoop over borsten kunnen vertellen; wetenschappers, biologen, seksuologen en andere deskundigen. Ook spreekt ze voorbijgangers aan, maar ook mensen die van achter hun (digitale) scherm van alles over andermans lichaam vinden.

Stella Bergsma

"Tegenwoordig zijn borsten een taboe. Ze worden bedekt, geblurd en geblokkeerd. Naakte vrouwenlijven worden steeds vaker weggezet als ordinair en smerig. In bikini op Instagram? Dan kun je heel wat verwensingen verwachten. En als de bikini dan ook nog afzakt, word je verwijderd. Waar komt die weerzin vandaan? Wanneer sloeg de liefde voor borsten om in woede en veranderde lust in angst?", aldus Stella. Gaat ze de antwoorden vinden om deze kwestie te begrijpen?

Je ziet het woensdag 23 maart om 20:30 uur in Sorry voor de Tieten bij Net5 en ook op KIJK.nl.

Meer over