Sorry We Missed You

Het zware leven van een koerier in Sorry We Missed You

NPO 3 - vrijdag 26 november om 21:37

© filmdepot.nl/api
Ken Loach laat in Sorry We Missed You zien hoe hard freelance-pakketbezorgers moeten werken voor hun karige loon.

Het klinkt zo mooi: ‘Als pakketbezorger ben je zelfstandig ondernemer. Je bepaalt je eigen uren en je krijgt geld voor elk pakket dat je bezorgt.’

Sorry We Missed You

Dat is ook de reden dat Ricky (Kris Hitchen), die tijdens de kredietcrisis zijn baan in de bouw is kwijtgeraakt, besluit te gaan koerieren. Al snel blijkt het allemaal niet zo rooskleurig.

Zijn vrouw Abbie (Debbie Honeywood) moet haar auto, die ze nodig heeft voor haar werk, verkopen zodat hij een bestelbus kan kopen.

Van de vrijheid die Ricky is beloofd komt ook weinig terecht: hij maakt lange dagen en de werkdruk is enorm. Vaak heeft hij tijdens een dienst niet eens tijd om even naar het toilet te gaan.

Met het confronterende Sorry We Missed You laat de geëngageerde regisseur Ken Loach (I, Daniel Blake) zien hoe dit systeem flexwerkers langzaam maar zeker vermorzelt. Ook toont hij welke uitwerking dat heeft op hun leven en hun gezin.

Ken Loach

Ken Loach gebruikt in zijn films meestal onbekende en onervaren acteurs. In Sorry We Missed You is dat niet anders.

Daar heeft Loach zo zijn redenen voor. Allereerst is een onbekende acteur een stuk goedkoper dan een filmster.

Dat is niet de belangrijkste reden. Volgens Loach leidt een bekend gezicht in de hoofdrol alleen maar af, dat zou zijn films minder realistisch maken.

Het is voor Kris Hitchen niet de eerste keer dat hij samenwerkt met de regisseur. In 2001 had hij een rolletje in The Navigators.

Debbie Honeywood, die Ricky’s vrouw Abbie speelt, maakt met deze film haar acteerdebuut.

Meer over