Source Code

Jake Gyllenhaal redt de wereld in Source Code

RTL 7 - donderdag 24 november om 20:29

© Entertainment One Benelux
Op een doordeweekse dag onploft er een bom in een trein vol forensen. Colter Stevens moet in de film Source Code gaan uitzoeken wie er verantwoordelijk is voor die aanslag.

In 1993 beleefde Bill Murray in de komedie Groundhog Day dezelfde dag steeds opnieuw. Bijna twintig jaar later gebruikt Duncan Jones datzelfde idee op een hele nieuwe manier.

Source Code

In de thriller Source Code steekt Jones het Groundhog Day-principe in een sciencefictionjasje. Grote verschil: hij heeft de dag naar een periode van acht minuten teruggebracht.

Jake Gyllenhaal speelt Colter Stevens, een militair die via een speciaal programma even in de huid van iemand anders kan kruipen.

Zo belandt hij aan boord van een trein, die acht minuten later midden in Chicago ontploft. Steeds opnieuw gaat Colter terug om in die laatste minuten vóór de aanslag uit te zoeken wie de dader is.

Geloofwaardig is het allemaal niet, spannend en meeslepend des te meer.

Jake Gyllenhaal

Regisseur Duncan Jones heeft een beroemde vader: David Bowie. Source Code is zijn tweede film. Eerder maakte hij de al even indrukwekkende sf-film Moon.

Steeds als Colter opnieuw tot leven komt in de trein, moest hij verward om zich hen kijken. Jones bedacht een slim trucje om ervoor te zorgen dat hoofdrolspeler Jake Gyllenhaal dat ook steeds zou doen.

Hij liet de acteur een klein koptelefoontje dragen. Daarover speelde de regisseur op willekeurige momenten in een scène muziek en vreemde geluiden af. Gyllenhaals verbaasde reacties zijn dus echt.

Meer over