Space Jam

Bugs Bunny basketbalt met Michael Jordan

SBS 9 - vrijdag 12 november om 20:30

Bugs Bunny en zijn Looney Tunesvrienden moeten in Space Jam een potje basketballen tegen een stel aliens. Gelukkig helpt NBA-legende Michael Jordan een handje.

Swackhammer is in de film Space Jam de eigenaar van Moron Mountain, een buitenaards pretpark. De bezoekersaantallen lopen de laatste tijd flink terug.

Space Jam

Om meer bezoekers naar zijn park te lokken, gaat Swackhammer op zoek naar nieuwe attracties. Bugs Bunny, Daffy Duck en hun Looney Tunesvrienden zouden puike publiekstrekkers zijn.

Hij stuurt zijn hulpjes naar de aarde om te tekenfilmfiguren te ontvoeren. Maar Bugs Bunny is niet voor een gat te vangen.

Het konijn stelt in Space Jam voor dat hij en zijn vrienden hun vrijheid terug kunnen winnen met een potje basketbal. Daar weet Swackhammer wel wat op: hij stelt een team samen van aliens die de talenten van de beste basketballers van Amerika hebben gestolen.

Bugs en zijn vrienden lijken kansloos. Lijken, want acteur Bill Murray en NBA-legende Michael Jordan komen hen een handje helpen.

Michael Jordan

Space Jam was voor topbasketballer Michael Jordan niet zijn eerste samenwerking met Bugs Bunny. Ze waren ook al samen te zien geweest in reclamespotjes voor schoenenmerk Nike.

In 1992 en 1993 zat het duo in reclame voor de Air Jordan VII en de Air Jordan VIII, de naar Michael Jordan vernoemd basketbalschoen. Bugs Bunny kreeg voor de gelegenheid de bijnaam Hare Jordan (Haas Jordan).

LeBron James

Space Jam is altijd populair gebleven bij basketballiefhebbers en Looney Tunesfans. Sterker nog: de officiële website van de film uit 1996 is 25 jaar lang onveranderd online gebleven.

 

Vanaf 2021 verwijst spacejam.com naar de website van het vervolg. Space Jam: A New Legacy ging in juli 2021 in première.

Bugs Bunny en zijn vrienden zijn terug. Deze keer spelen ze samen met een andere basketbalheld: LeBron James.

Meer over