SpangaS: De campus

De allerlaatste aflevering van SpangaS

NPO 3 - donderdag 28 april om 17:54

© KRO-NCRV

Nog niet zo heel lang geleden werd bekendgemaakt dat de jeugdserie SpangaS er na vijftien jaar mee stopt. Vanavond is de allerlaatste aflevering te zien.

In SpangaS draaide alles om het leven van middelbare scholieren. De makers wilden met de serie aan de jeugd laten zien dat je altijd jezelf mag zijn, wie je ook bent. Er kwamen vaak thema's als vriendschap en liefde voorbij.

Thorn de Vries

Acteur Thorn de Vries speelt de non-binaire Lesley in SpangaS. Ook in het echte leven is hen non-binair. Tegen het ANP vertelt hen hoe belangrijk dit soort personages zijn in jeugdseries. "Ik heb zelf pas op mijn 21ste het woord non-binair gehoord, dus ik ben toen pas uit de kast gekomen. Als ik zo'n personage had gehad in mijn jeugd, dan had dat me een groot vraagteken bespaard."

Laatste aflevering

In deze laatste SpangaS-aflevering is het tijd voor het grote eindfeest. Een avond vol liefde, afscheid en... oude bekenden. We komen erachter of Damstra blij is met zijn verrassing, of de liefde tussen Maxima en JJ over is en wat Daan nu écht voelt voor Noah.

Meer over