The Accountant

Ben Affleck is een levensgevaarlijke boekhouder in The Accountant

Veronica - dinsdag 21 februari om 20:25

© Plurimedia
Overdag is Christian uit The Accountant een doodgewone accountant, maar 's nachts leidt hij een heel ander leven: dan is hij een meedogenloze moordmachine

Christian Wollf (Ben Affleck) is altijd beter geweest met cijfers dan met mensen. Daar heeft hij als boekhouder alleen maar profijt van.

The Accountant

Christian heeft een bijzondere klantenkring: hij doet in The Accountant de boekhouding van allerhande criminelen. Dat is gevaarlijk, maar Christian zorgt ervoor dat hij uit de problemen blijft.

Als een cliënt moeilijk gaat doen, werkt de op het oog zo saaie boekhouder hem of haar zonder pardon uit de weg. Gewetensnood? Daar doet Christian niet aan.

Omdat de fiscus door begint te krijgen dat Christian zich met schimmige zaakjes bezighoudt, neemt hij een klus aan bij een gerespecteerd techbedrijf. Daar kan toch weinig mis zijn.

Die move was bedoeld om onderzoeker Ray King (J.K. Simmons) om de tuin te leiden, maar het pakt anders uit. De boekhouding van Living Robotics is nog schimmiger dan die van Christians criminele cliënten.

Anna Kendrick

Anna Kendrick speelt in The Accountant Christians collega-boekhouder Dana Cummings. Zij haalde haar inspiratie voor die rol dicht bij huis: bij haar eigen moeder.

Moeder Kendrick is namelijk zelf accountant. Ze hielp haar dochter zich voor te bereiden op haar rol.

Ze lazen het script samen. Waar nodig legde ze aan Anna uit hoe de ingewikkelde rekensommen die accountants gebruiken in elkaar steken.

Meer over