Knowing

Voorspelt Nicolas Cage de toekomst in thriller Knowing?

Veronica - donderdag 6 april om 20:25

© Warner Bros
De zoon van professor John Koestler vindt in Knowing een mysterieus papier volgeklad met cijfertjes. Hij laat het aan zijn vader zien. Op het blaadje blijken niet zomaar wat willekeurige cijfers te staan.

In 1959 hebben de leerlingen van een basisschool een tijdcapsule begraven, een container vol spulletjes uit die tijd. Nu, vijftig jaar later, zit het zoontje van professor John Koestler op diezelfde basisschool.

Nicolas Cage

Ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de school graven Caleb Koestler (Chandler Canterbury) en zijn klasgenootjes de tijdcapsule weer op. Als ze hem openmaken vinden ze dingen die je verwacht te vinden in een tijdcapsule: speelgoed, briefjes en tekeningen van leerlingen en de nodige prullaria.

Maar er zit in Knowing nog iets anders in. Een vel papier dat helemaal vol staat met mysterieuze cijfercodes.

Als John (Nicolas Cage) die codes gaat ontcijferen doet hij een schokkende ontdekking. Wie dat papier ook heeft volgeklad, hij of zij heeft met angstaanjagende precisie alle grote rampen van de afgelopen vijftig jaar voorspeld.

Sterker nog: John vindt tussen de uitgekomen voorspellingen ook boodschappen over rampen die nog plaats moeten vinden. Lukt het hem om iedereen op tijd te waarschuwen?

Knowing

Een van cijfercodes in Knowing waarschuwt John voor een brand op een booreiland in de Golf van Mexico. Gek genoeg kwam die voorspelling uit.

Op 20 april 2010, iets meer dan een jaar na de release van de film, brak er brand uit op een booreiland van BP in de Golf van Mexico. Bij die ramp stroomden miljoenen liters olie de zee in.

De film Deepwater Horizon vertelt het verhaal van die ramp.

Meer over