Species

Ben Kingsley experimenteert met buitenaards DNA in Species

RTL 7 - vrijdag 23 juni om 22:54

© http://info.sky.de/
Wat zou je doen als een boodschap met buitenaards DNA zou ontvangen? Wetenschapper Xavier Fitch (Ben Kingsley) weet het wel: hij slaat ermee aan het experimenteren.

Fitch en zijn medewerkers hebben in Species niet alleen buitenaards DNA ontvangen, er zit ook een soort gebruiksaanwijzing bij. Daarin staat hoe het aan menselijk DNA gekoppeld kan worden.

Species

Met die gebruiksaanwijzing kunnen Fitch en collega's wel wat. Na het nodige gepiel en gepriegel in het laboratorium boeken de wetenschappers al snel resultaat. En hoe: uit de combinatie van een menselijke eicel en het buitenaardse DNA groeit in een mum van tijd een volwassen vrouw.

Fitch en zijn collega's noemen haar Sil. Sil (Natasha Henstridge) is adembenemend mooi, maar dat is nog niet alles. Als Sil in Species uit het laboratorium ontsnapt, blijkt dat ze ook behoorlijk gevaarlijk is.

Voortplanten

In de boze buitenwereld gaat Sil op zoek naar mannen. Waarom? Om zich voort te planten. Een buitenaards wezen dat zich op aarde voortplant met mensen – dat was niet wat Fitch met zijn experiment voor ogen had. Hij wil dan ook voorkomen dat Sil kinderen krijgt. Of hem dat gaat lukken? Je ziet het in de sf-thriller Species.

Productiemaatschappij MGM wilde de productiekosten van Species drukken door de treinscène over te slaan. De ontwerper van de trein, kunstenaar H.R. Giger, was het daar niet mee eens. Hij betaalde honderdduizend dollar uit eigen zak om te zorgen dat de scène toch de film zou halen.

Meer over