Species II

Klopjacht op seksbeluste alien in Species II

RTL 7 - vrijdag 2 december om 23:37

© http://info.sky.de/
Een astronaut raakt tijdens de eerste bemande ruimtevlucht naar Mars geïnfecteerd en begint langzaam te muteren. Terug op aarde zoekt hij alien Eve op om met haar een nieuw ras te gaan vormen.

Astronaut Patrick Ross (Justin Lazard) raakt tijdens de eerste bemande ruimtevlucht naar Mars geïnfecteerd met buitenaards DNA.  

Species II

Patrick begint in Species II langzaam te muteren en ontwikkelt een levensgevaarlijke geslachtsdrift. Eenmaal terug op aarde zoekt hij alien Eve (Natasha Henstridge) op om met haar een nieuw ras te vormen. Met behulp van de genetisch gemanipuleerde Sil (opnieuw Natasha Henstridge) wil men hem opsporen.

Filmreeks

Species II is een vervolg op de sciencefictionhorrorfilm Species (1995), dat draaide om wetenschapper Fitch (Ben Kingsley) die een menselijke eicel met buitenaards DNA kloonde. Het resultaat was de mooie Sil (Natasha Henstridge), die een dodelijk wezen bleek te zijn.
Ze ontsnapte uit zijn laboratorium om zich voort te planten. En dat bleek de opmaat naar een handvol films over deze seksbeluste half mens half alien

Uiteindelijk volgden er nóg twee delen in 2004 en 2007. De filmreeks kachelde in rap tempo achteruit. Waar Species nog enigszins vernieuwend was, kon je de vervolgen eigenlijk in twee woorden samenvatten: naakt en alien. 

Meer over