Kennis is macht

Spelen tegen de Mol

Met nog vijf kandidaten in de race is de eindstreep bijna in zicht. Voor de komende drie opdrachten heeft de Mol zich natuurlijk weer uitstekend voorbereid. Is er al iemand die hem of haar heeft ontmaskerd?

De kandidaten van Wie is de Mol? krijgen altijd een paar opdrachten die voor de kijker lastig te volgen zijn. Hoewel ze de opdrachten niet altijd goed uitvoeren, weten de deelnemers wel wat er van ze wordt gevraagd. Na de uitleg van presentator Rik van de Westelaken krijgen ze namelijk extra toelichting van regisseur Rick McCullough, aan wie ze ook vragen mogen stellen.

Uitleg te lang

In het allereerste seizoen legde toenmalig presentator Angela Groothuizen alle spelregels nog op tv uit, maar de regisseur vond dat te lang duren. “Tegen de tijd dat ze daarmee klaar was, waren de kandidaten en kijkers alles weer vergeten. Toen besloot ik dat we die uitleg op beeld kort zouden houden en de kandidaten in de biecht erover zouden laten vertellen”, vertelt hij in het Molboekje.

Spelen tegen De Mol

In deze aflevering zijn er nog 5 spelers actief: Buddy Vedder, Leonie ter Braak, Nathan Rutjes, Miljuschka Witzenhausen en Rob Dekay. In een van de opdrachten spelen ze tegen de mol, zo werd duidelijk in een promo. Maar wie van hen krijgt aan het einde van de aflevering een rood scherm?

Meer over:

Reageren