Spider-Man 2

Hangt Spider-Man zijn pak aan de wilgen?

RTL 7 - zaterdag 19 maart om 20:00

© ftp://abftp.groupe-ab.fr/
In Spider-Man 2 heeft Peter Parker er genoeg van om Spider-Man te zijn. Hij stopt ermee. Dan komt een nieuwe slechterik in beeld. Doet dit hem van gedachten veranderen?

Peter Parker (Tobey Maguire) heeft meer dan genoeg van zijn superheldenbestaan. Allemaal leuk en aardig dat hij Spider-Man is, maar niet als dat gevolgen heeft voor zijn privéleven. En dat heeft het.

Spider-Man 2

In Spider-Man 2 is die invloed op Peters persoonlijke leven zo groot dat hij overweegt zijn spinnenmannenpakje aan de wilgen te hangen.

En geef hem eens ongelijk. Zijn grote liefde Mary Jane (Kirsten Dunst) is verloofd met een ander, op school haalt hij steeds slechtere cijfers en zijn bijbaantje als pizzakoerier is hij ook al kwijt.

Peter is het zat. Spider-Man houdt de stad misschien veilig, zijn eigen leven wordt alleen maar slechter van zijn superheldenstatus.

Net als Peter besloten heeft te stoppen als superheld, duikt er een nieuwe vijand op in New York: Doc Ock. Laat Peter Parker hem zijn gang gaan of neemt hij toch de handschoen weer op?

Tobey Maguire

Voor de opnames van Spider-Man 2 begonnen was het nog maar de vraag of Tobey Maguire terug zou keren als Spider-Man. De acteur kampte met hevige rugpijn.

Regisseur Sam Raimi had al een vervanger op het oog: Jake Gyllenhaal zou de rol van Peter Parker overnemen. Uiteindelijk herstelde Maguire op tijd om zijn Spider-Manpak weer aan te trekken.

Jaren later kreeg Gyllenhaal toch nog zijn rol in een Spider-Man-film: hij speelt Mysterio in Spider-Man: Far from Home. Die film ging in juli 2019 in première.

Meer over