Spider-Man 3

Tobey Maguire ontdekt zijn duistere kant als Spiderman

RTL 7 - zondag 20 maart om 20:00

Spider-Man 3 brengt het slechtste in de held naar boven. In dit derde deel strijdt Peter Parker niet alleen tegen de ‘bad guys’, maar ook tegen het kwaad in zichzelf.

Ook in deze derde Spider-Man-film speelt Tobey Maguire Peter Parker en zijn alter ego Spider-Man.

Spider-Man 3

Alles gaat Peter voor de wind. Het is dik aan met zijn liefje Mary Jane (Kirsten Dunst), het gaat goed met zijn werk en studie en hij is een populaire superheld.

Je zou haast zeggen dat dat niet lang goed kan gaan. En warempel.
Peter krijgt in Spider-Man 3 niet alleen de Sandman (Thomas Haden Church) op zijn dak, ook de zoon van de Green Goblin, Harry (James Franco), heeft het op hem gemunt. Daarnaast heeft Spidey ook nog te kampen met een zware innerlijke strijd.

Een zwart goedje hecht zich aan Peters spinnenpak en zorgt ervoor dat de kwade krachten in hem de overhand krijgen. Is hij de de held of de slechterik van dit verhaal?

Tobey Maguire

Dat de Sandman in Spider-Man 3 te zien is, komt niet alleen door de scriptschrijvers. Regisseur Sam Raimi en hoofdrolspeler Tobey Maguire waren daar ook belangrijk in. 

Ze zijn allebei fans van de Spider-Man-strips en de Sandman is een van hun favoriete schurken. Bij interviews rond de release van de eerste twee delen vertelden ze steevast dat ze de Sandman graag in een volgende film zouden willen zien.

Meer over