Spider-Man: Far from Home

Spider-Man op studiereis naar Europa

RTL 7 - zaterdag 19 maart om 22:37

© filmdepot.nl/api
In dit vervolg op Spider-Man: Homecoming gaan Peter Parker en zijn klasgenoten op studiereis naar Europa. Naast een aantal wereldsteden doen ze ook Nederland aan: ze maken een snelle stop in Broek op Langedijk.

Spider-Man: Far from Home is niet alleen een vervolg op voorganger Spider-Man: Homecoming. De film pakt ook de draad op na Avengers: Endgame, het groots opgezette superheldenepos waarmee Marvel de verhaallijnen van zo’n twintig films samenbracht en afsloot.

Tom Holland

Peter Parker (Tom Holland) gaat op schoolreis naar Europa. Een ideaal moment om even tot rust te komen en MJ (Zendaya) te vertellen wat hij voor haar voelt.

Daar komt het alleen niet van: SHIELD-baas Nick Fury (Samuel L. Jackson) heeft zijn hulp nodig. Peter moet als Spider-Man helpen om aanvallen op grote Europese doelen te verijdelen.

Mysterio (Jake Gyllenhaal) staat hem bij. Maar is hij wel wie hij beweert te zijn? Dat levert in Spider-Man: Far from Home, net als in Homecoming, een frisse combinatie op van highschoolkomedie en superheldenfilm.

Spider-Man: Far from Home

Peter Parker en zijn klasgenoten mogen in Spider-Man: Far from Home een bezoekje aan het Nederlandse dijkdorpje Broek op Langedijk. De cast en crew van de film zetten in het echt nooit voet op Nederlandse bodem.

De Nederlandse scènes werden in een studio opgenomen. Die studio stond wel in Europa: in de Tsjechische hoofdstad Praag.

Meer over