Spiegelbeeld: Het leven van Willeke Alberti

Willeke Alberti schittert in driedelige docuserie Spiegelbeeld op SBS6

SBS 6 - zaterdag 5 november om 21:26

© Talpa
De documentaireserie Spiegelbeeld: Het Leven van Willeke Alberti gaat van start met een aflevering over het gezinsleven van de zangeres. Hoe was de band met haar vader, zanger Willy Alberti, en hoe combineerde ze haar werk met het moederschap?

Het leven en de carrière van Willeke Alberti zijn niet te vatten in een documentaire van een uurtje. Vandaar dat Spiegelbeeld: Het Leven van Willeke Alberti drie afleveringen omvat.

Willeke Alberti als dochter en moeder

Het onderwerp van het eerste deel is familie. Of beter gezegd: Willeke als dochter en als moeder. Passend, want een van de eerste stappen op weg naar nationale bekendheid zette ze samen met haar vader, de bekende volkszanger Willy Alberti. Met hem zong ze in 1958 het duet ‘Zeg pappie, ik wilde u vragen’. Vijfentwintig jaar later werd ‘Niemand laat zijn eigen kind alleen’, ook een duet met haar vader, één van haar grootste hits.

Heeft ze hem ooit kunnen loslaten, vragen de documentairemakers zich af. En: in welke mate zat haar eigen carrière haar moederschap eigenlijk in de weg?

Meer over