Spoorloos

Angela gaat op zoek naar haar Colombiaanse familie in Spoorloos

NPO 1 - maandag 11 april om 21:23

© KRO-NCRV
De Colombiaanse Angela is drie jaar als Jos en Leny haar in 1994 adopteren. Uit medisch onderzoek blijkt dat ze door haar biologische moeder is mishandeld. Angela zoekt in deze aflevering van Spoorloos haar vader, maar komt ook haar moeder op het spoor.

Wat heeft zich afgespeeld in de vroege jeugd van de in Colombia geboren Angela? Als haar Nederlandse ouders haar in 1994 adopteren, blijkt het driejarige meisje littekens op haar hoofd te hebben. Medisch onderzoek wijst uit dat ze door haar moeder is mishandeld en daar zelfs hersenletsel aan over heeft gehouden.

Spoorloos

Wanneer de nu 31-jarige Angela via Spoorloos op zoek gaat naar haar Colombiaanse vader, beseft ze dat ze ook haar biologische moeder kan vinden. “Het blijft m’n moeder en ik wil weten wat er gebeurd is”, zegt ze. De zoektocht leidt inderdaad naar haar biologische ouders, die inmiddels gescheiden zijn. Maar of ze ooit echt zal horen hoe het er in haar jonge jaren aan toe ging, is de vraag. Volgens haar moeder heeft ze Angela namelijk nooit mishandeld.

Meer over