Spoorloos

Op zoek naar Albena's moeder in Spoorloos

NPO 1 - maandag 15 november om 21:30

© KRONCRV
De Bulgaarse Albena is al volwassen als ze terloops te horen krijgt dat ze geadopteerd is. Pas na de dood van haar ouders komt ze meer te weten dankzij een oude tante die op haar sterfbed een onthullende bekentenis doet. Tijd voor Derk Bolt om in deze uitzending van Spoorloos op zoek te gaan. 

Soms hebben Derk Bolt en zijn team nauwelijks aanknopingspunten als ze in Spoorloos op zoek gaan naar informatie over verloren familieleden. En dat is deze week niet anders.

Derk Bolt

Deze uitzending draait namelijk om Albena, die in Bulgarije opgroeide in een liefdevol gezin. Pas als ze al getrouwd is, hoort ze dat ze werd geadopteerd. Het bericht is voor haar zo onwerkelijk dat ze het niet kan geloven, en ook haar ouders niet om opheldering durft te vragen. Na hun dood is ze ervan overtuigd dat ze de waarheid nooit zal weten, totdat een tante op haar sterfbed een opvallende bekentenis doet. Albena's ouders hebben haar inderdaad geadopteerd, en de tante was erbij toen ze werd opgehaald. Is die informatie voldoende om in Bulgarije meer aan de weet te komen over Albena's biologische moeder?

Meer over