Spoorloos

Derk Bolt start zijn zoektocht in Guatemala

NPO 1 - maandag 18 oktober om 21:30

© KRO-NCRV
Tien jaar geleden bezocht de geadopteerde Marvin zijn geboorteland Guatemala. Een reis met een grote impact, blijkt later. Hij is benieuwd wie zijn biologische moeder is. Derk Bolt gaat daarom in deze nieuwste aflevering van Spoorloos op zoek naar haar en Marvins broers.

De binnenlanden van Guatemala zijn deze week de bestemming in Spoorloos. Marvin is er geboren, maar lang heeft hij er niet gewoond. Een Nederlands stel adopteerde hem toen hij nog geen halfjaar oud was. Omdat zijn adoptieouders wilden dat hij zijn geboorteland kende, namen ze de twaalfjarige Marvin mee naar Guatamala. Op dat moment realiseerde hij zich niet dat zijn biologische moeder er ook zou kunnen rondlopen, tien jaar later is zijn nieuwsgierigheid wel gewekt.

Derk Bolt

Derk Bolt heeft veel uit te zoeken: in Marvins adoptiepapieren staat dat hij ook twee broers heeft. De presentator hoopt dat de zoektocht net zo makkelijk gaat als zijn vorige bezoek aan het land. Hij zocht in 2019 de biologische vader van Maria-Luisa en en trof de man in kwestie al gauw op straat aan.

Meer over