Spoorloos

Moeder zoekt zoon in aflevering Spoorloos

NPO 1 - maandag 22 november om 21:30

© KRONCRV
Tien jaar geleden ging de geadopteerde Michel naar Sri Lanka om zijn biologische moeder te zoeken, maar hij heeft haar niet gevonden. Nu is zijn moeder in deze aflevering van Spoorloos zelf naar hem op zoek. Haar verhaal bereikte Derk Bolt en zijn team.

De redactie van Spoorloos wordt meestal benaderd door kinderen in Nederland die op zoek zijn naar hun biologische ouders in het buitenland. Deze week is de situatie omgekeerd, want een moeder uit Sri Lanka wil weten wat er is geworden van de zoon die ze heeft afgestaan.

Spoorloos

Michel is een van de 3500 Sri Lankaanse adoptiekinderen die in Nederland zijn beland, vaak met dubieuze identiteitspapieren. Tien jaar geleden, toen hij zestien was, bracht Michel samen met zijn adoptieouders al eens een bezoek aan zijn geboorteland. Op zoek naar zijn biologische moeder werd hij echter teleurgesteld: zij werkte op dat moment in het buitenland en was niet bereikbaar. Na thuiskomst is Michels moeder echter zelf op zoek gegaan naar haar inmiddels volwassen zoon. Kunnen de twee elkaar na al die jaren weer in de armen sluiten? Dat is de grote vraag.

Meer over