Spoorloos

Eleni zoekt haar biologische moeder in nieuwe aflevering Spoorloos

NPO 1 - woensdag 29 maart om 21:28

© KRO-NCRV
De geadopteerde Eleni is al heel haar leven benieuwd naar haar Amerikaanse biologische moeder. Sinds ze weet dat haar moeder pas dertien jaar oud was toen ze haar kreeg, is ze vastbesloten om haar te vinden. Lukt het Eleni en het team van Spoorloos om dit doel te behalen?

Een geadopteerd kind met biologische ouders uit de Verenigde Staten: het komt niet zo vaak voor in Spoorloos. De in Amerika geboren Eleni werd geadopteerd door Nederlandse adoptieouders die destijds in de VS woonden. Al vanaf haar kinderjaren is ze nieuwsgierig naar haar biologische moeder en vraagt ze zich af of er ergens in Amerika iemand rondloopt op wie ze lijkt.

Spoorloos

Toegang tot de juiste papieren is echter lastig te krijgen. Toen het in 2002 toch lukte, ontdekte Eleni dat haar moeder pas dertien jaar oud was toen ze haar op de wereld bracht. Die informatie was schokkend, maar het maakte Eleni nog nieuwsgieriger naar het verhaal van haar moeder. Het team van Spoorloos gaat nu naar haar op zoek, in de hoop dat het lukt om een ontmoeting te regelen.

Meer over