Spoorloos

Ontmoeting na DNA-match in Spoorloos

NPO 1 - maandag 21 maart om 21:23

© KRO-NCRV
De geboren Colombiaanse Yurani wilde nooit op zoek gaan naar haar biologische familie. Wel schreef ze zich in bij een DNA-databank om meer te weten te komen over haar etnische achtergrond. En dat heeft grote gevolgen, zien we in Spoorloos.

In Spoorloos blijkt een registratie bij een DNA-bank van grote betekenis voor de 34-jarige Yurani. Ze schrijft zich in omdat ze als geboren Colombiaanse meer wil weten over haar etnische achtergrond. Aan een zoektocht naar haar biologische familie heeft ze nooit behoefte gehad. Vooral omdat ze altijd heeft gedacht dat zij haar niet voor niets hebben afgestaan.

DNA

Toch opent haar registratie bij de DNA-bank een deur naar haar Colombiaanse verleden: er is een match. En terwijl Yurani zich nooit voor een zoektocht bij Spoorloos heeft gemeld, heeft degene aan wie ze is gelinkt dat juist wél gedaan. Door deze match komt Yurani uiteindelijk toch in contact met haar biologische familie. Daardoor gaat er een wereld voor haar open waarin ze wonderbaarlijk goed blijkt te passen.

Meer over