Spoorloos

Derk Bolt neemt afscheid in slotaflevering Spoorloos

NPO 1 - woensdag 1 mei om 21:28

© KRO-NCRV
Rafael en zijn zusjes Gioya en Bo zijn geboren in Brazilië, en kwamen al op jonge leeftijd in een Nederlands adoptiegezin. Nu zijn ze in deze aflevering van Spoorloos op zoek naar hun biologische moeder, waarbij ze hulp krijgen van Derk Bolt.

Rafael en zijn zusjes Gioya en Bo zijn geboren in Brazilië, maar werden al op jonge leeftijd opgenomen in een adoptiegezin in Nederland. Veel herinneringen aan Brazilië hebben ze niet. Het enige wat Rafael nog weet is dat het zo koud was toen ze in een wintermaand in Nederland aankwamen. Zijn zusjes hebben alleen nog wat vage herinneringen aan het kindertehuis waarin ze zaten.

Lees ook: Derk Bolt over zijn afscheid bij Spoorloos: 'Het is niet zo dat ik met pensioen wilde, ziek, zwak, dood of misselijk was' 

Zoektocht in Brazilië

Nu willen ze graag weten wie hun biologische moeder is en dus schakelen ze Derk Bolt in om een zoektocht in het Zuid-Amerikaanse land op touw te zetten. Erg makkelijk is het niet, want Bolt heeft nauwelijks aanknopingspunten. Wat verder ook niet helpt is dat Rafael, Gioya en Bo zelf helemaal geen Portugees spreken. Lukt het Bolt om de biologische moeder toch te vinden?

Wanneer is Spoorloos op televisie te zien?

Spoorloos is iedere woensdag vanaf 21:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1. Dit is tevens de laatste aflevering met Derk Bolt als presentator.

Meer over