Spoorloos

Spoorloos-presentator Derk Bolt gaat in Guatemala op zoek voor Gabriëlla

NPO 1 - woensdag 5 april om 21:27

© KRO-NCRV
Gabriëlla kwam als adoptiebaby uit Guatemala naar Nederland. Hoewel ze hier een fijn leven heeft, blijft ze nieuwsgierig naar de reden dat haar moeder haar na de geboorte heeft afgestaan. Derk Bolt gaat daarom in deze aflevering van Spoorloos voor haar op zoek.

Het aantal adopties vanuit het buitenland naar Nederland loopt al jaren terug. In 2004 werd een top bereikt met 1370 adoptiekinderen, maar in 2010 was dit aantal al gehalveerd. In 2020 - het laatste jaar voor de adoptiestop - kwamen er nog maar zeventig kinderen naar Nederland.

Spoorloos

Toch zijn er voorlopig nog veel geadopteerden die rondlopen met vragen over hun biologische ouders en het waarom van hun adoptie. In Spoorloos gaat Derk Bolt op zoek voor Gabriëlla, die als adoptiebaby uit Guatemala naar Nederland kwam. Hoewel ze het hier naar haar zin heeft, blijft ze nieuwsgierig naar haar afkomst en de reden dat ze direct na haar geboorte is ondergebracht in een kindertehuis. Dat tehuis lijkt een goed startpunt, maar het blijkt inmiddels niet meer te bestaan.

Meer over