Sporen van slavernij

Natacha Harlequin onderzoekt het leven van haar voorouders in Sporen van Slavernij

NPO 2 - vrijdag 12 januari om 22:07

© MAX
Dolores Leeuwin gaat in Sporen van Slavernij met enkele prominente Nederlanders op zoek naar het slavernijverleden van hun voorouders. In Suriname en op de Caribische eilanden raadplegen ze slavenregisters, archieven, experts en familieleden.

Net zoals oorlog laat slavernij littekens na die van generatie op generatie kunnen doorwerken. Na de documentaireserie Sporen van Oorlog gaat presentator Dolores Leeuwin in Sporen van Slavernij met prominente Nederlanders op zoek naar het verhaal van hun voorouders. Samen bezoeken ze plekken in Suriname en op de Caribische eilanden waar de wortels van hun families liggen.

Lees ook: Everon Jackson Hooi in MAX-docureeks Sporen van Slavernij 

Sporen van Slavernij

Met bezoeken aan archieven, experts en familieleden proberen ze zoveel mogelijk te weten te komen over hun voorouders en hoe hun leven eruitzag. Soms is dat verhelderend, maar vaak ook pijnlijk. In deze eerste aflevering is het aan strafrechtpleiter Natacha Harlequin om het spits af te bijten. Verder dit seizoen staan ook acteur Everon Jackson Hooi, muzikant Jeangu Macrooy en Leeuwin zelf nog centraal.

Sporen van Slavernij is vanaf vrijdag 12 januari te zien om 22:10 uur op NPO 2.

Meer over