Spy

Melissa McCarthy maakt brokken in actiekomedie Spy

Veronica - maandag 19 december om 20:29

© http://www.sajtoszoba.tv
CIA-kantoorklerk Susan (Melissa McCarthy) moet in de actiekomedie Spy plots aan de bak als spion, wanneer de belangrijkste CIA-agenten zijn uitgeschakeld.

Susan Cooper (Melissa McCarthy) werkt als analist voor de CIA en ondersteunt vanaf het hoofdkantoor de agenten in het veld die het echte spionagewerk doen.  

Spy

Wanneer de belangrijkste CIA-agenten (onder anderen Jude Law en Jason Statham in leuke bijrollen) door verschillende omstandigheden zijn uitgeschakeld, moet Susan hun werk overnemen. Ze infiltreert in de organisatie van een gevaarlijke wapenhandelaar om de wereld te redden. 

Het is een droom die uitkomt, maar of ze echt geschikt is voor spionnenwerk valt te betwijfelen. Het levert in Spy in elk geval een hoop geinige situaties op, en Melissa McCarthy is geknipt voor de rol van de onhandige Susan. 

Melissa McCarthy

De Amerikaanse actrice was in eigen land al bekend als stand-upcomedian, maar brak internationaal door in komedies als Bridesmaids, The Hangover Part III en The Heat. Ze is vaak te zien als klunzig personage in komedies of in parodieën zoals Spy.

Ze werd voor deze rol genomineerd voor een Golden Globe voor beste actrice in een komedie.

Spionnenparodie

De spionnenparodie is een populair genre in Hollywood. De afgelopen jaren regent het komedies en parodieën op spionnenfilms als James Bond.

Het begon met Leslie Nielsen in Spy Hard, snel gevolgd door Mike Meyers in de Austin Powers-films, de sullige Rowan Atkinson in Johnny English en later Steve Carell in Get Smart.

Meer over