Star Trek Beyond

Captain Kirk loopt in de val in Star Trek Beyond

Veronica - zaterdag 9 maart om 20:00

© Universal Pictures
Star Trek, wie is er niet groot mee geworden? De avonturen van Captain Kirk, Spock en alle andere bemanningsleden van de Enterprise zijn als sinds de jaren 60 populair.

Die populariteit begon dik vijftig jaar geleden met een tv-serie. Na die originele Star Trek-serie volgden onder meer films, boeken, vervolgseries, bordspellen, tijdschriften en flipperkasten. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een Star Trek-versie van.

Star Trek Beyond

In 2009 besloot J.J. Abrams (toen nog vooral bekend van de tv-serie Lost) dat er nog wel wat meer bij kon. Hij begon met een reboot van de originele Star Trek-verhalen. Star Trek Beyond is alweer de derde film in deze serie.

De bemanning van de Enterprise is in deze film zo ongeveer halverwege een vijf jaar durende missie als er een noodsignaal binnenkomt. Kirk (Chris Pine) en de andere bemanningsleden besluiten een kijkje te gaan nemen. Slecht plan: het noodsignaal is een valstrik van de buitenaardse snoodaard Krall (Idris Elba).

Simon Pegg

De Britse komiek Simon Pegg speelt in Star Trek Beyond niet alleen de rol van Montgomery 'Scotty' Scott, hij is ook een van de scenarioschrijvers. Pegg is al zijn hele leven lang een groot Star Trek-fan, dus het was voor hem een hele eer dat hij het script voor deze film mocht schrijven.

Na Star Trek Beyond is producent J.J. Abrams nog niet klaar met Kirk en Spock. Momenteel is hij bezig met weer een nieuw Star Trek-project. Fans moeten wel even geduld hebben: het is nog niet bekend wanneer de nieuwe film uit zal komen.

Meer over