Star Trek

Chris Pine in de ruimte

RTL 7 - maandag 17 februari om 20:29

© TM & Copyright ©2009 by Paramount Pictures. All Rights Reserved.
Deze reboot van Star Trek maakt een fikse sprong terug in de tijd. Naar het moment dat Captain Kirk en Dr. Spock als jonge honden voor het eerst aanmonsteren op de Enterprise.

Als er al tien films en series over de wereld van Star Trek bestaan, hoe kom je dan nog met iets nieuws? Regisseur J.J. Abrams komt voor deze film met een slimme oplossing: hij zet een stap terug in de tijd.

Star Trek

In Star Trek neemt hij ons mee naar het moment dat een piepjonge James T. Kirk (Chris Pine) en Dr. Spock (Zachary Quinto) hun opleiding aan de Starfleet Academy net hebben afgerond.

Ze monsteren aan op het ruimteschip Enterprise voor hun eerste missie. Die is pittig: ze moeten voorkomen dat een wraakzuchtige Romulan een aantal planeten vernietigt.

Abrams mengt deze nieuwe invalshoek met bekende elementen: de vertrouwde decors en kostuums. Zo wortelt hij zijn film in de oude Star Trek-traditie op een manier die oude én nieuwe fans aanspreekt.

Simon Pegg

De Britse komiek Simon Pegg (bekend van Shaun of the DeadHot Fuzz en The World's Endspeelt in Star Trek de rol van Scotty. Hij hoefde niet eens auditie te doen: regisseur J.J. Abrams vroeg hem voor de rol.

Pegg wilde de rol zo graag dat hij hem zelfs voor niets zou hebben gespeeld. Sterker nog: de acteur zou zelfs bereid zijn geweest Abrams te betalen om Scotty te mogen spelen.

Meer over