Star Trek: First Contact

Terug in de tijd met Patrick Stewart

Spike - zondag 1 augustus om 20:00

© Turner
De bemanning van de Enterprise krijgt in Star Trek: First Contact te maken met een geduchte tegenstander: de Borg. Het gevecht brengt hen terug in de tijd, naar 2063 om precies te zijn.

Het is niet voor de eerste keer dat de Borg de Federatie aanvallen. Kapitein Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) is in het verleden zelfs al eens geassimileerd door de buitenaardse griezels.

Star Trek: First Contact

Vandaar dat de Federatie Picard in Star Trek: First Contact opdracht geeft zich afzijdig te houden. Ze zijn bang dat hij door vroegere assimilatie niet volledig betrouwbaar meer is.

Als hij ziet dat de Federatie zware verliezen lijdt, slaat Picard die waarschuwing in de wind. Met de bemanning van de Enterprise mengt hij zich in de strijd.

Als een schip van de Borg drie eeuwen terug in de tijd springt, gaat de Enterprise erachteraan. Dat is maar goed ook.

De Borg hebben snode plannen met Zefram Cochrane (James Cromwell). Hij is de man die in 2063 de warpaandrijving, waarmee ruimteschepen sneller dan het licht kunnen vliegen, uitvond.

Picard en zijn mannen moeten voorkomen dat de Borg Cochrane uitschakelen voor hij zijn uitvinding voltooit.

James Cromwell

Voor James Cromwell is zijn rol in Star Trek: First Contact niet zijn eerste ervaring met het Star Trek-universum. De acteur was al twee keer in een aflevering van een van de Star Trek-series te zien.

In 1990 én in 1993 speelde hij een personage in een aflevering van Star Trek: The Next Generation. Het was geen terugkerend personage: Cromwell speelde twee verschillende rollen.

 

Meer over