Star Trek: Generations

Patrick Stewart neemt het stokje over in Star Trek: Generations

Spike - zondag 23 januari om 21:11

© https://workspace.cimediacloud.com/mediaboxes
Jean-Luc Picard is in de film Star Trek: Generations de nieuwe kapitein van de Enterprise. Om een gevaarlijke wetenschapper te stoppen werkt hij samen met een illustere voorganger: kapitein Kirk.

Na een tv-serie en zes films zit het er toch echt op voor Enterprise-kapitein James T. Kirk (William Shatner) en zijn crew. In Stark Trek: Generations – film nummer 7 dus – dragen Kirk, Spock en de rest het stokje over.

Star Trek: Generations

In het jaar 2293 zijn Kirk, Scott (James Doohan) en Chekov (Walter Koenig) met pensioen. Ze zijn eregast op de eerste vlucht van de nieuwe Enterprise-B. 

Daarbij gaat het grondig mis. Zelfs Kirk kan het schip niet redden.

Bijna honderd jaar later, in 2371, is Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) de kapitein van een nieuwe Enterprise: de Enterprise-D.

Picard en zijn crew moeten in Star Trek: Generations proberen de gevaarlijke Dr. Tolian Soran (Malcolm McDowell) te stoppen. Daarbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek: ineens duikt Kirk weer op.

Gene Roddenberry

Star Trek-bedenker Gene Roddenberry overleed in 1991. Star Trek: Generations is de eerste Star Trek-film die volledig na zijn dood gemaakt is.

Na zijn overlijden gingen zijn collega's aan de slag met ideeën en verhalen waar Roddenberry niets in zag. Het combineren van personages uit de originele Star Trek-serie en Star Trek: The Next Generation, zoals dat in deze film gebeurt, is een van die ideeën die Roddenberry eigenlijk helemaal niet zag zitten.

Sommige leden van de originele cast waren het met hem eens. Daarom zijn Sulu (George Takei) en Spock (Leonard Nimoy) niet te zien in deze film.

Meer over