Star Trek II: The Wrath of Khan

De oude vijand van William Shatner is terug in Star Trek II

Spike - vrijdag 6 mei om 19:10

© \\ftp\ftp\teleclub
Als een oude vijand opduikt in Star Trek II: The Wrath of Khan, moet de bemanning van de Enterprise vol aan de bak.

In deze tweede Star Trek-film voelt admiraal James T. Kirk zich oud. Hij werkt nog wel voor Starfleet, maar voornamelijk als instructeur van jonge rekruten.

Star Trek II: The Wrath of Khan

Het is inmiddels de 23e eeuw, dus echt gek is het niet dat Kirk (William Shatner) zich niet meer de jongste voelt. De Enterprise is ondertussen een trainingsschip.

Als kapitein van dat schip moet Kirk op een twee weken durende trainingsmissie met een onervaren crew. Niet echt iets waar hij reikhalzend naar uitkijkt.

Die trainingsmissie wordt in Star Trek II: The Wrath of Khan ineens een stuk spannender dan gedacht. Plots duikt de twintigste-eeuwse veroveraar Khan Noonien Singh (Ricardo Montalban) op.

Hij heeft niet bepaald frisse plannen. Khan wil niet alleen zijn oude vijand Kirk uit de weg ruimen, de rest van het universum is ook verre van veilig.

Ricardo Montalban

Voor Ricardo Montalban was Star Trek II: The Wrath of Khan niet de eerste keer dat hij ruimteschurk Khan speelde. Hij had dat in 1967 ook al gedaan in een aflevering van de Star trek-serie.

De acteur merkte dat het personage in die vijftien jaar flink was weggezakt. Het lukte hem ook nauwelijks om Khan terug te halen.

Daarom vroeg hij een videoband van de bewuste aflevering op. Toen hij die drie of vier keer had bekeken wist hij weer hoe hij zijn personage moest spelen.

Meer over