Star Trek III: The Search for Spock

Op zoek naar Mr. Spock in Star Trek III: The Search for Spock

Paramount - zondag 23 juli om 20:00

© Paramount Pictures
Als kapitein Kirk hoort dat Spock misschien toch niet dood is, gaat hij in de film Star Trek III: The Search for Spock met de bemanning van de Enterprise op zoek naar zijn vriend.

In de vorige Star Trek-film, Star Trek: The Wrath of Kahn, heeft Spock (Leonard Nimoy) het ultieme offer gebracht. Hij heeft zijn leven gegeven, zodat Khan de Enterprise en haar bemanning niet kon vernietigen.

Star Trek III: The Search for Spock

Admiraal Kirk (William Shatner) en de rest van de bemanning zijn nog steeds ondersteboven van dat verlies. Als ze op aarde aankomen, blijkt dat het allemaal nog erger kan. De Federatie is van plan de Enterprise uit de vaart te nemen. De bemanning – inmiddels een hecht team – zal worden verdeeld over verschillende schepen.

Dan begint McCoy (DeForest Kelley) zich ineens vreemd te gedragen.  Wat blijkt? Spocks lichaam is misschien dood, zijn geest is nog springlevend. En hij heeft zijn intrek genomen in McCoy.

Als Kirk hoort dat er ook nog hoop is voor Spocks lichaam, zit er in Star Trek III: The Search for Spock maar een ding op. Kirk en zijn bemanning stelen de Enterprise en gaan op weg om Spocks geest met zijn herboren lichaam te herenigen.

William Shatner

Het had niet veel gescheeld of Star Trek III: The Search for Spock was er nooit gekomen. Tijdens de opnames brak er een grote brand uit op het studiocomplex van Paramount. Een van de mensen die hielp met het blussen voordat de brandweer arriveerde: William Shatner.

Volgens de acteur deed hij dat alleen maar omdat hij vertraging van de productie wilde voorkomen. Als de opnames te lang hadden geduurd, zou hij namelijk in de knel komen met het filmen van een nieuw seizoen van T.J. Hooker.

Meer over