Star Trek IV: The Voyage Home

William Shatner en zijn bemanning staan voor een raadsel

Spike - vrijdag 22 april om 20:30

De bemanning van de Enterprise reist in Star Trek IV: The Voyage Home terug in de tijd om een buitenaardse invasie te stoppen.

In de 23e eeuw bedreigt een buitenaardse macht de aarde. De planeet staat er niet goed voor.

Stark Trek IV: The Voyage Home

Door toedoen van de aliens gaat de natuur eraan. De zeeën verdampen en de atmosfeer gaat naar de knoppen.

Admiraal Kirk (William Shatner) en zijn bemanning staan voor een raadsel. Ze hebben geen idee hoe ze de aarde kunnen redden.

In een soort wanhoopspoging besluiten ze terug te gaan in de tijd. De Enterprise reist in Star Trek IV: The Voyage Home terug naar het San Francisco van 1986.

Daar gaan ze op zoek naar bultrugwalvissen. Dat zijn de enige wezens die met de aliens kunnen communiceren – en dus de wereld kunnen redden.  

Het Amerika van de jaren 80 stelt de tijdreizigers uit de ruimte voor de nodige uitdagingen. Van contant geld tot punkers: alles is nieuw voor ze.

William Shatner

Eigenlijk had William Shatner niet zo veel trek in nog een Star Trek-film. Een fikse salarisverhoging trok hem uiteindelijk over de streep.

Daardoor werd het budget van Star Trek IV: The Voyage Home wel een stuk hoger. Dat had gevolgen voor de toekomst: producent Paramount stelde het budget van de tv-serie Star Trek: The Next Generation naar beneden bij.

Meer over