Star Trek: The Motion Picture

Bewijst William Shatner zich nog in Star Trek: The Motion Picture?

Spike - vrijdag 15 april om 20:30

© photos-presse.com
Tien jaar na het laatste seizoen van de eerste Star Trek-serie maakten kapitein James T. Kirk en zijn bemanning de overstap naar het witte doek. Dat zie je terug in Star Trek: The Motion Picture.

Tussen 1966 en 1969 maakte bedenker Gene Roddenberry drie seizoenen van een serie over de avonturen van de bemanning van een ruimteschip. Die serie heette Star Trek.

Star Trek: The Motion Picture

Star Trek was toen al populair. Het leek dus een kwestie van tijd voor er ook een film zou komen. 

Dat duurde nog een tijdje. Star Trek: The Motion Picture verscheen in 1979, tien jaar na de laatste aflevering van die eerste serie.

In deze film zet een gigantisch ruimteschip koers naar aarde. En het lijkt erop dat het niet veel goeds in de zin heeft.

Wie kan deze buitenaardse griezels stoppen? Het enige Federatieschip in de buurt is de Enterprise.

Het heeft net een grondige upgrade ondergaan, dus klaar voor de strijd is het wel. Maar zijn kapitein Kirk (William Shatner) en zijn bemanning dat ook?

William Shatner

Hoofdrolspeler William Shatner zag Star Trek: The Motion Picture voor het eerst tijdens de wereldpremière. Hij was niet bepaald blij met het eindresultaat.

Volgens hem zou de film zelfs het einde van de franchise betekenen: “Dat was het dan. We hebben ons best gedaan, de film was niet goed, en er zal er nooit meer eentje komen.”

Zijn voorspelling kwam niet uit: de film werd – net als de vele vervolgen – een succes. Jaren later keek Shatner met een knipoog terug op dat commentaar: “Zo zie je maar weer dat ik er echt geen verstand van heb.”

Meer over