Star Trek VI: The Undiscovered Country

De Klingons zijn in Star Trek VI genoodzaakt vrede te sluiten met de Federatie

Paramount - zondag 17 maart om 20:00

© Paramount Pictures
De Klingons zijn in Star Trek VI genoodzaakt vrede te sluiten met de Federatie. Het is alleen nog maar de vraag of dat mogelijk is.

Nadat een explosie heeft plaatsgevonden op de mijnbouwmaan Praxis, hebben de Klingons ongeveer vijftig jaar totdat hun ozonlaag het begeeft.

Star Trek VI: The Undiscovered Country

Als ze het willen overleven, zullen de Klingons hun thuisplaneet dus moeten verlaten. Alleen kunnen ze door de voortdurende oorlog met de Federatie niet echt ergens heen.

De oplossing? Vrede sluiten met de Federatie.

Kapitein James T. Kirk (William Shatner) en zijn bemanning vliegen met de Enterprise richting Klingons voor de vredesonderhandelingen. Die gesprekken verlopen niet helemaal hoe Kirk het voor zich zag. De Klingons pakken hem en McCoy (DeForest Kelley) op en stoppen hen in een werkkamp.

Lukt het het Federatieduo om te ontsnappen? En komt het nog goed met de vredesonderhandelingen of blijft het oorlog?

Je ziet het in Star Trek VI: The Undiscovered Country.

William Shatner

Naast de studio waar de opnames waren voor Star Trek VI: The Undiscovered Country, was nog een filmcrew bezig. Die werkte aan Frankie and Johnny, een film met Al Pacino.

In een van de scènes in die film moest Pacino een deur openen en verbaasd reageren. Regisseur Garry Marshall bedacht een trucje om die verbaasde reactie te bewerkstelligen.

Hij regelde dat William Shatner en Leonard Nimoy als Kirk en Spock in de deuropening zouden staan.

Meer over